Ata vaega o tagata auai i le California ReLeaf Network Retreat i Sacramento i le 2023

2024 Feso'ota'iga Solofo

Los Angeles | Me 10, 2024

E uiga i le Retreat

O le Network Retreat o le mafutaga fa'aletausaga mo fa'alapotopotoga o vaomatua i le taulaga i Kalefonia ma fa'alapotopotoga fa'alaua'itele e fa'atatau i le fa'aleleia atili o le soifua maloloina ma le nofoia o taulaga i Kalefonia e ala i le totoina ma le tausiga o la'au. O le Retreat o se avanoa lelei e a'oa'o ai tupulaga i le tupulaga ma e mafai ai ona e feiloa'i ma isi fa'alapotopotoga a Sui Usufono i le setete atoa, tetele ma laiti. O la matou lisi o mataupu e masani ona faʻaalia ai faʻamatalaga a le Network Member, avanoa fesoʻotaʻiga, ma faʻamatalaga e uiga i suʻesuʻega fou, faʻapea foʻi ma avanoa faʻatupeina ma faʻasalalauga.

Aso ma Nofoaga

Me 10, 2024 | Los Angeles 

9 am - 4 pm, fa'atasi ai ma le fa'afeiloa'iga e soso'o mai le 4:30 pm - 6:30 pm i le Traxx Restaurant i Union Station (se savaliga puupuu mai le nofoaga autu o konafesi)

Kalefonia Endowment Center mo Nu'u Soifua Maloloina | Los Angeles Conference Center | Potu Redwood

Nofoaga Tulaga: 1000 North Alameda Street, Los Angeles, CA 90012

faamauina

Tau faamauina: $50

O tagata ta'ito'atasi mai fa'alapotopotoga a sui o le ReLeaf Network e fa'afeiloa'i e auai. E aofia ai le aufaigaluega a le Network Member, volenitia, ma sui o le komiti faafoe. O le totogifuapauina o le lesitala e fesoasoani e totogi ai le tau o meaʻai i le taimi o le faʻalavelave. Ua tapunia nei le vaitaimi o le lesitala. Afai ei ai ni au fesili e uiga i lou lesitala fa'amolemole fa'afeso'ota'i le aufaigaluega a California ReLeaf.

Totogi Femalagaa'i solomuli

Fa'afetai i le lagolagosua limafoai mai a matou pa'aga-le US Forest Service ma le CAL FIRE-ma a matou sponsors, matou te ofoina atu tupe toe totogi mo femalagaaiga e fesoasoani e totogi ai tupe fa'aalu e feso'ota'i ma femalagaaiga i le ReLeaf Network Retreat. Ua tapunia nei le vaitaimi o talosaga. O le a maua e tagata talosaga faʻamatalaga e uiga i taui ile 4/29.

Nofoaga 

California ReLeaf e leai se faletalimalo aloa'ia mo le Network Retreat. E tele filifiliga mo fale i Los Angeles, e aofia ai faletalimalo ma fale talimalo lata ane. California Endowment o lo'o ofoina atu tulafono fa'aitiitiga fa'apitoa i faletalimalo filifilia. Va'ai le fa'amatalaga o lo'o i lalo e uiga i tau fa'aititia.

Lisi Puupuu o Faletalimalo lata ane:

Polokalame Fesoasoani

Lagolago La'au mai A'a i luga! Matou te vala'auina oe e lagolagoina la matou 2024 Network Retreat. O lenei fa'amoemoe e lagolagoina ai le ReLeaf Network, o se so'otaga o fa'alapotopotoga fa'atupuina e tu'ufa'atasia i le fa'atupuina ma le tausiaina o fa'ato'aga o la'au i le taulaga ma fa'amalosia le fa'agaioiga o vaomatua i le setete atoa. A'oa'o atili e ala i le faitau i la matou Fa'asoa Fa'asoa Avanoa Fa'afiafiaga.

Feso'ota'iga Sui Usufono

Na'o fa'alapotopotoga a le ReLeaf Network o lo'o iai nei e fa'afou i le 2024 e mafai ona lesitala ma auai i le Network Retreat. Auai pe faafou lau faalapotopotoga ReLeaf Network Membership e fa'aoga ai la matou fomu i luga ole laiga.

2024 Feso'ota'iga Retreat Agenda

Fa'asolo i lalo e a'oa'o atili e uiga ia matou failauga ma fa'aaliga 2024. E mafai foi ona e sii maia a matou Peke o Galuega po o lo tatou Na'o le Fa'asologa (gaugau itu lua)

.

8: 45 - 9: 15 am

Saini ma le malu taeao Continental

9: 15 - 9: 45 am

Savali Fa'afeiloa'i ma Sauniga Amata

  • Fe'au Fa'afeiloa'i – Ray Tretheway, Peresetene o le Komiti Fa'afoe a Kalefonia ReLeaf
  • Fa'ailoa Fanua
  • ReLeaf Update - Cindy Blain, California ReLeaf Pule Sili
  • Feau a le Emcee - Igor Lacan, Failautusi a le Komiti Fa'atonu a Kalefonia ReLeaf

9: 45 - 10: 00 am

Fetufa'aiga Fetufa'aiga – Round Robin i Laulau

10: 00 - 10: 45 am

La'au Amapasa: O se fa'ata'ita'iga o su'esu'ega fa'aagafesootai ma fa'alapotopotoga

Dr. Francisco Escobedo, Saienitisi Suesuega, USDA Forest Service-Pacific Southwest Research Station

11: 00 - 11: 45 am

Mai le Fefa'ataua'iga i le Transformative: Ta'iala mo Fa'alapotopotoga Fa'alapotopotoga

Luis Sierra Campos, Faʻatonu Pule, North East Trees

12:00 - 1:00 pm

aiga o le aoauli

O le a maua filifiliga Vegetarian ma Vegan.

1:00 - 2:00 pm

Lau'a'ai Mata'utia o le Vaomatua i taulaga

Igor Laćan, Faufautua Fa'ato'aga Si'osi'omaga i le Eria i Bay ma le Faufautua o Vaomatua i le Taulaga, Fa'aopoopo Fa'atasiga a le Iunivesite o Kalefonia.

2:00 - 2:30 pm

Fa'afou Polokalama Su'esu'ega La'au Feso'ota'i - Fa'aaoga Tala Fa'aaoga e le Sui Usufono Network TreePlotter

Alex Binck, La'au Inventory Tech Support Polokalama Pule, California ReLeaf

2:30 - 3:15 pm

Feterale Fa'afouga ile Polokalame Tau Vaomatua ma Nuu

Miranda Hutten, Pule o Polokalame o Vaomatua ma Nuu, USDA Forest Service

Fa'afouga Polokalame Fesoasoani a le CAL FIRE i le Taulaga ma Vaomatua

Henry Herrera, Supervisor Forestry Urban mo Kalefonia i Saute, CAL FIRE

3:15 - 3:45 pm

California ReLeaf Advocacy Update

Victoria Vasquez, Fa'ameaalofa ma Faiga Fa'avae a le Malo, California ReLeaf

3:45 – 4:00 i le afiafi

Faaiuga Faaiu

4:30 - 6:30 pm

Taliaina e filifili ai

Traxx Restaurant i Union Station | 800 Alameda St. | Los Angeles, CA 90012

Fale'aiga Patio i fafo

Mamao mai le Maota Autu mo Konafesi: 5-minute savali - 1.5 poloka

2024 Network Retreat Speakers

Ata o Francisco Escobedo

Dr. Francisco Escobedo

Saienitisi Suesue, USDA Forest Service-Pacific Southwest Research Station

Fa'aaliga: La'au Amapasa: O se fa'ata'ita'iga o su'esu'ega fa'ale-agafesootai ma fa'alapotopotoga

O lenei fa'aaliga o le a talanoaina ai pe fa'apefea ona fa'aogaina le socio-ecological system approach e malamalama atili ai i fa'amanuiaga ma tau o vaomatua i le taulaga. Ona tu'uina atu lea o fa'ata'ita'iga o galuega fa'atino lea na fa'aaogaina e foia ai fa'afitauli tau le si'osi'omaga, e aofia ai iinei i Los Angeles e ala i le polokalame a le Tree Ambassador.

 

Fofoga Fetalai Bio: Dr. Francisco J. Escobedo ose Saienitisi Suesue ma le USDA Forest Service-Pacific Southwest Research Station ma le Los Angeles Urban Center. Aʻo leʻi oʻo i lenei mea sa avea o ia ma Polofesa o Socio-ecological Systems i le Universidad del Rosario, Biology Department i Bogota, Colombia (2016-2020) ma se Polofesa Lagolago o le Urban and Community Forestry i le Iunivesite o Florida (2006-2015). O ana su'esu'ega o lo'o fa'atatau i le fa'atumauina o le si'osi'omaga ma le maufetuuna'i o nu'u ma fa'alapotopotoga o meaola fa'anatura i totonu o le taulaga ma tua'oi vaomatua fa'apea fo'i ma le fuaina ma le logoina o tagata lautele e uiga i manuia ma tau o le natura ma pe fa'afefea ona fa'atupu suiga i nei fa'alapotopotoga. 

Ata o Luis Sierra Campos, Community Engagement Manager i North East Trees ma California ReLeaf Network Retreat Speaker i le 2024

Luis Sierra Campos

Engagement Manager i Laau i Matu i Sasae

Fa'aaliga: Mai Fefa'ataua'iga i le Transformative: Ta'iala mo Fa'alapotopotoga Fa'alapotopotoga

Su'esu'e le malosi fa'afouina o le fa'atasiga a nu'u. O lenei vasega o le a su'esu'e i poutu taua e fa: Auai ma le Fa'aofiina, Feso'ota'iga ma le Malamalama, Fa'amalosia ma le Fausiaina o Agava'a, ma le Galulue Fa'atasi ma Fa'apa'aga, e fa'ailoa ai le latou matafaioi taua i le fa'atupuina o feso'ota'iga fa'atasi, lelei, ma gafataulimaina ma nu'u i le taulaga. Maua ni ta'iala fa'atino ma fa'amatalaga e si'itia ai le fa'auiga a lau fa'alapotopotoga, fa'amautinoaina o galuega ta'itasi uma e talileleia, tali atu, ma a'afia i le fa'atalanoaina o mana'oga tulaga ese o si'osi'omaga i le taulaga.

 

Fofoga Fetalai Bio: Luis Sierra Campos (o ia / ia / él) o se tagata agaalofa ma tuuto na tuuto atu lona ola i le fautua mo le suia o le faamasinoga tonu, auai, eseesega, tutusa, ma le avanoa. I le avea ai o se faʻalapotopotoga faʻavae faʻavae, faʻatautaia fesoʻotaʻiga, ma tagata faigaluega e leai ni tupe mama, na te faʻaaogaina ona tomai e faʻalauteleina ai leo o nuʻu faʻatauvaʻa ma faʻaalia a latou tala i luma. O le atamai i le gagana Peretania ma le Sipaniolo, sa galulue faatasi Luis ma se lisi eseese o faalapotopotoga a le malo ma tagata tumaoti e aafia lelei ai olaga o tagata taitoatasi ma nuu i le lotoifale, atunuu, ma faavaomalo i lana galuega atoa.

O le fa'aosoina e le ta'utinoga i le fa'amasinoga fa'aagafesootai, ua taula'i atu ai Luis i le fa'asoaina atu o mea na tutupu i nu'u fa'atauva'a, tagata malaga mai, talavou, ma i latou e sili ona a'afia i suiga o le tau e mafua mai e tagata ma ona a'afiaga. O le aumaia o musumusuga ma le faʻamoemoe mai le faʻaleagaga, faʻalapotopotoga faʻaonapo nei o loʻo taʻitaʻia e le autalavou, fafine, ma isi tagata lanu, ma le poto o tusisolo ma tagata atamamai i aso nei. O lona fa'amaoni i le fa'amasinoga ma le fa'amaoni o lo'o fa'aalia i lana galuega, lea e a'afia ai nu'u fa'atauva'a i Kalefonia, Amerika, ma Amerika Latina. E ala i ana taumafaiga, o loo faaauau ai pea e Lui ona faia se eseesega anoa i olaga o le anoanoai o tagata, ma faamalosia ai i latou e fausia se lalolagi e sili atu ona tonu, agalelei, ma tutusa.

Ata o Igor Lacan

Igor Laćan 

Faufautua Faufautua Fa'ato'aga Fa'ato'aga ma le Vaomatua i Taulaga, Fa'aopoopo Fa'atasi a le Iunivesite o Kalefonia

Fa'aaliga: Laulaua'au Mata'utia o le Vaomatua i Taulaga

O Igor o le a faʻatautaia se talanoaga faʻavae fefaʻatauaʻiga i luga o mataupu vevela eseese e fesoʻotaʻi ma vaomatua i le taulaga.

 

Fofoga Fetalai Bio: Igor Laćan o se Faufautua Fa'aopoopo Fa'aopoopo a le Iunivesite o Kalefonia mo le Eria o San Francisco Bay, fa'apitoa i vaomatua i le taulaga. O lo'o galue foi o ia i le Komiti Fa'atonu a California ReLeaf o le Failautusi a le Komiti Fa'atonu. O lana galuega ma le UC Cooperative Extension program e taulaʻi i luga o laʻau ma vai i le taulaga, atinaʻeina o galuega suʻesuʻe i mataupu faʻaalia i laufanua o taulaga. E galue foi Igor o se faufautua faʻapitoa ma punaoa mo faʻapolofesa faʻafanua, fuafuaga ma tusiata, malo faʻapitonuʻu, Cooperative Extension paʻaga ma isi aʻoga, ma faʻalapotopotoga tumaoti faʻapitoa.

Ata o Miranda Hutten ma le USDA Forest Service

Miranda Hutten

Pule o Polokalame o Vaomatua i Taulaga ma Nuu, USDA Forest Service

Fa'aaliga: Feterale Fa'afouga ile Polokalama Tau Vaomatua ma Nuu

O lenei fa'aaliga o le a tu'uina atu ai se aotelega o fa'afouga fa'apolokalame a le feterale e aofia ai le Inflation Reduction Act, le aufaigaluega, ma le Los Angeles Center for Urban and Natural Resources and Sustainability.

 

Fofoga Fetalai Bio: Talu mai le 2015, na taʻitaʻia ai e Miranda Hutten le Polokalama o Vaomatua ma Nuu mo le Pasefika i Saute Sisifo (Region 5) a le US Forest Service. O lana vaega o polokalame e aofia ai Kalefonia, Hawaii, ma Atumotu o le Pasefika o lo'o feso'ota'i i Amerika (Federated States of Micronesia, Guam, Commonwealth of Northern Mariana Islands, Republic of the Marshall Islands, American Samoa, and Palau). O lana fa'amoemoe o le fa'alauteleina lea o faiga fa'apa'aga ma setete, taulaga, nu'u ma fa'alapotopotoga e le o ni polofiti e fa'ateleina le fa'alauiloaina o le taua o la'au i le fa'atumauina o nu'u soifua maloloina ma maufetuuna'i. O Miranda o se fa'au'u mai le A'oga o le Si'osi'omaga ma Mataupu Lautele i le Iunivesite o Indiana ma fa'ailoga matai i le fa'afoeina o punaoa faanatura ma le fa'aogaina o le si'osi'omaga. Na tofia o ia e avea ma Peresetene Pulea Fellow i le USDA Forest Service faʻapea foʻi ma galuega i le puleaina o punaoa faanatura i tulaga eseese o le malo ma le leai o ni tupe mama. I lona taimi avanoa, e fiafia ai Miranda e tolauapi i le vao i le isi itu o le itulagi ma taumafai e atiina ae se limamatua lanumeamata i lona tuafale.

Ata o Henry Herrera CAL FIRE UCF Polokalama Supavaisa

Henry Herrera

Supervisor Vaomatua i le taulaga mo Kalefonia i Saute, CAL FIRE

Fa'aaliga: Polokalama Fa'ameaalofa a le CAL FIRE i le Taulaga ma Vaomatua

CAL FIRE o le a tu'uina atu se aotelega o latou Polokalame o Vaomatua ma Nuu. O le folasaga o le a aofia ai auaunaga tu'uina atu, fa'ameaalofa avanoa fa'atupe, ma alagaoa o polokalame.

 

Fofoga Fetalai Bio: I le 2005, na faauu ai Henry Herrera mai Cal Poly San Luis Obispo ma le Bachelor of Science in Forestry and Natural Resources with a concentration in urban forestry. I le va o le 2004-2013, sa galue Henry i le San Bernardino, Cleveland ma Sierra National Forests e avea o se tagata fuimu afi, vaomatua ma faʻaaogaina pemita faʻapitoa. I le 2014, na talia ai e Henry se galuega o le San Bernardino Unit Forester galue mo le Matagaluega o Vaomatua ma Puipuiga o Tinei Mu (CAL FIRE). Mai ia Me o le 2019 e oo atu ia Aperila 2023, sa galue Henry o le CAL FIRE's Regional Urban Forester i Los Angeles ma Ventura county. O Henry ua avea nei ma Supervisor Vaomatua i Kalefonia i Saute mo CAL FIRE. O le poto masani a Henry o le faʻaogaina o suauʻu/laʻau (puipuia o afi), toe faʻaleleia o vaomatua, suʻesuʻega o le siosiomaga, vaomatua i le taulaga, faʻamatalaga lautele ma galulue faʻatasi ma tupulaga talavou mai nuʻu matitiva e faʻateleina lo latou avanoa i aʻoaʻoga ma galuega. O Henry o se tagatanuu o Sautesasae San Diego ma e nofo i Menifee ma lona faletua, atalii, ma lona afafine. O Henry ose Resitala Fa'apolofesa Forester ma Fa'amaonia Arborist.

Ata o Victoria Vasquez, California ReLeaf's Grants and Public Policy Manager

Vitoria Vasquez

Fa'ameaalofa ma Pule Fa'avae a le Malo, California ReLeaf

Fa'aaliga: California ReLeaf Advocacy Update

O le a tu'uina atu e Vitoria se fa'afouga i taumafaiga a le Setete o lo'o i ai nei ma auala e mafai ai e Sui Usufono o Feso'ota'iga ona tumau i aso nei ma auai.

 

Fofoga Fetalai Bio: Nofo i le Aai o Laau, Vitoria e naunau tele i le faia o taunuuga tutusa o le soifua maloloina lautele e ala i le faateleina ma le faatumauina o se laʻau ola maloloina ma atinaʻe lanu meamata. I le avea ai ma Grants & Public Policy Manager mo California ReLeaf, e galue o ia e faʻafesoʻotaʻi taʻitaʻi o nuʻu ma o latou malo faʻapitonuʻu ma tetele, e fautua mo laau ma faʻamautu punaoa ma faʻatupe tupe e faʻatino ai toga. O lo'o galue nei Vitoria o se Ta'ita'i o Teine Scout Troop, Taitaifono o le City of Sacramento Parks & Community Enrichment Commission, o se faufautua fa'apitoa mo le Fuafuaga o le Tau, ma i luga o le Komiti Fa'atonu mo le Project Lifelong, o se faalapotopotoga e le o ni polofiti e lagolagoina le atina'eina o tupulaga talavou i fafo e le o tu ma aga. taaloga.

Ata o Alex Binck California ReLeaf's Network Tree Inventory Program Manager

Alex Binck

La'au Inventory Tech Support Polokalama Pule, California ReLeaf

Faʻaaliga: Faʻafouina Polokalama Faʻamaumauga o Network Tree - Network Member TreePlotter Faʻaaoga Tala

Alex o le a tuʻuina atu se faʻamatalaga i luga o le Network Tree Inventory Program fou ma faʻamaonia pe faʻafefea ona faʻaogaina e le Network Members a latou TreePlotter tala mo le manuia o la latou faʻalapotopotoga.

 

Fofoga Fetalai Bio: Alex o se ISA Certified Arborist o loʻo naunau e faʻaogaina suʻesuʻega fou i arboriculture ma faʻamaumauga faʻasaienisi e faʻaleleia ai le puleaina o vaomatua i le taulaga ma faʻaleleia atili le faʻaleleia o tagata i le feagai ai ma se suiga o le siosiomaga. A o lei auai i le aufaigaluega a ReLeaf i le 2023, sa galue o ia o se Community Arborist i le Sacramento Tree Foundation. I le taimi o lana nofoaiga i SacTree, sa ia fesoasoani i tagata lautele i le totoina ma le tausiga o laʻau-faʻapea foʻi ma le vaʻaia o a latou polokalame faʻasaienisi lautele. I California ReLeaf, Alex o le a fesoasoani e faʻalauiloa ma vaʻaia le faʻatinoga o la matou polokalame fou mo le suʻesuʻeina o laʻau o vaomatua i le taulaga mo la matou Fesoʻotaʻiga o le silia ma le 75+ faalapotopotoga tumaoti ma faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga.

I lona taimi avanoa, e fiafia o ia i fafo ma lana togalaau, lea na te totoina ai ituaiga eseese o laau ma laau e le masani ai. E fiafia tele o ia e fesoasoani i isi e iloa laʻau i le tagata lava ia ma luga o fausaga e pei o le iNaturalist.

E uiga i le Los Angeles California Endowment Conference Center

LA Vaitafe Ata o lo'o fa'aalia laau
Address: 1000 N. Alameda Street, Los Angeles, CA 90012

Fa'afanua ma Fa'atonuga i California Endowment Center Los Angeles (e aofia ai auala o Femalagaa'i Lautele mai LAX ma Burbank Malaeva'alele i Union Station)

Potu Redwood 1 – nofoaga Faafanua

Falefaʻavale: E avanoa paka paka i luga ole laiga

Felauaiga i le lautele: California Endowment Los Angeles Conference Center e 1-1/2 poloka mai le Union Station (Public Transport Center).

Faafanua o le Maota Autu mo Konafesi: Fa'afanua o le Nofoaga & Nofoaga mo Fonotaga

Faafetai i la matou 2024 Network Retreat Sponsors!

Ata o le US Forest Service Logo
Ata o le tagavai a le Edison International