2023 Arbor Week Press Conference

California ReLeaf na faia se fonotaga a le au tusitala Arbor Week i le Aso Lua, Mati 7th, i South Prescott Park i Oakland ma a tatou paaga, AFI KALE, USDA Forest Service, Edison International, Lanu Lanumoana o Kalefonia, Vaaiga masani, ma taitai o nuu o Oakland. Fa'amolemole va'ai le fa'asalalauga tu'ufa'atasi o lo'o i lalo e a'oa'o atili ai:
Logos agavale i le taumatau US Forest Service, CAL FIRE, California ReLeaf, Common Vision, Edison International, ma Blue Shield o Kalefonia
Fa'asalalauga Fa'asalalau: Mo Fa'amatalaga Fa'anatinati
Mati 7, 2023

Fa'amanatuina e le CAL FIRE ma Pa'aga le Vaiaso o Arbor California fa'atasi ai ma foa'i

mo le Totōina o La'au ma le Tausiga o La'au Tau a'oa'oga

SACRAMENTO, Kalefonia - California Department of Forestry & Fire Protection (CAL FIRE), le USDA Forest Service (USFS), ma California ReLeaf faʻafeiloaʻi le lagolago ma le lagolagosua a Edison International ma Blue Shield o Kalefonia e faamanatu California Arbor Week, Mati 7-14 , 2023. O le tausaga nei, e $50,000 i Arbor Week fesoasoani mo le totoina o laau a tagata lautele na mafai ona maua i le faiga faapaaga a Edison, ae o le Blue Shield o le sponsor fou o le Arbor Week Youth Art Contest. Arbor Week Grants o le a fa'atupe ai ni poloketi se 10 o lo'o fa'atulagaina e fa'alapotopotoga fa'alaua'itele ma fa'alapotopotoga e le o ni polofiti o lo'o galulue malosi e fa'amatagofie o latou nu'u, soifua maloloina, ma malolosi i la'au i le taulaga. CAL FIRE ma le USFS e le o mauaina nei fesoasoani. E taua la'au o Kalefonia—aemaise lava pe a tatou feagai ma suiga o le tau. O se tasi o auala e mafai ona tatou fausia ai nuu e mafai ona gafatia le tau o le totoina lea o laau. O laau uma e totōina e galue e toso ese mai ai le carbon dioxide mai le atemosifia, faʻamama a tatou ea ma vai, malulu o tatou pitonuʻu, saunia nofoaga mo meaola, faʻafesoʻotaʻi nuʻu, ma lagolagoina lo tatou soifua maloloina ma le soifua manuia.

O se fonotaga a le au tusitala na faia ia Mati 7, 2023, i South Prescott Park i Oakland e faʻaaloalo i California Arbor Week ma le Arbor Week fesoasoani, faʻapea foʻi ma le tatalaina o le 2023 Arbor Week Youth Art Contest. I le mae'a ai o le fonotaga a le au tusitala, sa fa'atautaia ai le totōina o la'au o le Arbor Week e ala i vaomatua i totonu o le taulaga e le'o fa'atupeina Common Vision fa'atasi ai ma isi pa'aga o Oakland.

"Matou te talitonu o se laau e le na o se laau, ae o se faailoga o le faamoemoe, maufetuunaʻi, ma le nuu," o le tala lea a Wanda Stewart, Pule Sili o le Common Vision. “O lo’o galulue ma le le fiu a matou pa’aga e le o ni polofiti ma fa’alapotopotoga e aumai le tele o avanoa lanu meamata i West Oakland aua matou te malamalama o se si’osi’omaga manuia i le taulaga e fa’alagolago i le soifua maloloina ma le soifua manuia o ona tagata. E ala i le totoina o laau ma le faʻalauiloaina o le lanu meamata i le taulaga, o loʻo matou fatuina ai se talatuu o le faʻaauau ma le tutusa mo tupulaga o le lumanaʻi e fiafia ai.

Cindy Blain, Faatonu Sili o California ReLeaf, fai mai, “Matou te fiafia e galulue faatasi ma nei paaga lelei uma e faamanatu California Arbor Week i Oakland. O le Vaiaso o Arbor o se faamanatu faaletausaga e taofi ma faamanatu le malosi o a tatou laau i le taulaga ma nuu e ola ma tausia i latou. O laau o se vaifofo malosi faʻavae e faʻatatau i le natura e tetee atu ai i suiga o le tau ma faia se suiga tele i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina lautele i totonu o tatou taulaga - ma e aoga le faʻamanatuina!"

California ReLeaf, CAL FIRE, ma le USFS faʻafeiloaʻi le lagolago a Edison International ma Blue Shield o Kalefonia i lenei faʻaaloalo taua o le taua o laau. O le tausaga nei na foa'i atu ai ma le agalelei e le Edison International le $50,000 mo fesoasoani o le totoina o la'au i le Vaiaso Arbor i lo latou itulagi e fesoasoani ai e tetee atu i le vevela tele o mea na tutupu i Kalefonia i Saute. Edison ma ofisa o le soifua maloloina lautele latou te iloa o le vevela tele o mea tutupu e matua afaina ai le soifua maloloina o tagata ma e taua tele laau
fa'aitiitia le a'afiaga o motu vevela i le taulaga.

"O California ReLeaf o loʻo i ai le naunautaiga ma le tomai e faʻafetaui lelei mataupu taua o le siosiomaga o loʻo aʻafia ai o tatou nuʻu, ma Edison International e mitamita e lagolagoina le Arbor Week mo le totoina o laʻau mo le lima tausaga sosoo," o le tala lea a Alejandro Esparza, Pule Sili o le Corporate Philanthropy and Community Engagement. mo Kalefonia i Saute Edison. "E taua le faʻaauau pea ona faʻalauiloa ma faʻatalanoaina aʻafiaga o suiga o le tau i o tatou olaga i aso uma ma o le Arbor Week e faʻamanatu mai ia i tatou e mafai ona tatou faia uma mea e fesoasoani ai."

Ole tausaga nei ole Blue Shield o Kalefonia o lo'o lagolagoina le California Arbor Week Youth Poster Contest e fesoasoani e a'oa'oina ma fa'aosofia ai le isi augatupulaga e uiga i le taua o le fa'atupuina ma le puipuia o tatou vaomatua i le taulaga. O le autu o lenei tausaga o le “Toees Plants a Cooler Future.” O le tauvaga faatufugaga e fa'amalosia tamaiti a'oga e 5-12 tausaga e mafaufau pe fa'apefea ona fesoasoani la'au e fa'amalieina ma maloloina o tatou nu'u. Na fa'ailoa i latou na manumalo i le tauvaga, ma na fa'ailoa a latou ata i le taimi o le fonotaga a le au tusitala.

"O laau o le soifua maloloina," o le tala lea a Antoinette Mayer, Sui Peresetene o Tagatanuu Autasi i Blue Shield o Kalefonia. “O se fata laau malosi i le taulaga e faaleleia atili ai le soifua maloloina o le mafaufau ma le tino, tetee atu i suiga o le tau ma le filogia, ma fesoasoani i o tatou tuaoi e fausia nuu. Ae o tatou nu'u e le'o tautuaina ua tele ina tu'ua. Ua mitamita le Blue Shield o Kalefonia e faipa'aga ma California ReLeaf e lagolagoina le tauvaga a le autalavou a le California Arbor Week Youth Artist Contest i lenei tausaga ma fa'aaofia ai le autalavou i le avea ma amepasa o le siosiomaga e fausia ai se lumana'i tutusa ma olaola mo tagata California uma."

California Arbor Week o loʻo i ai le lagolago faifaipea a le USFS ma le CAL FIRE. E lagolagoina e lala e lua le totoina o laau i nuu i taulaga o Kalefonia e ala i le faatupeina o fesoasoani, a'oa'oga, ma tomai fa'atekinisi i se tulaga faifaipea.

“O le Au'aunaga o Vaomatua e fa'amaoni i le fa'atumauina o togavao ola maloloina, mautu - mai o tatou nofoaga tutotonu i le taulaga i o tatou taulaga i tua," o le tala lea a le Sui Fa'aitulagi Forester Kara Chadwick. "Matou te faʻatauaina le tele o faiga faʻapaʻaga a i latou o loʻo faʻapotopotoina e faʻamanatuina le Aso Arbor ma galulue i le isi itu o lo matou Itulagi e toto ma tausia laau e faʻafefe ai le kasa, faʻaleleia le soifua maloloina ma le soifua manuia lautele, ma faʻaleleia vaomatua e mafai ona gafatia le tau mo augatupulaga i le lumanaʻi."

Fai mai Walter Passmore, CAL FIRE's State Urban Forester, “O laau i le taulaga o Kalefonia e maua ai le malutaga mai le vevela tele, mama o tatou ea, ma vai, ma faamafanafanaina ai o tatou mafaufau ma tino. E galue laau i aso uma. O le Vaiaso o Arbor o se faʻamanatuga o laʻau uma e faia mo i tatou ma se taimi e totō ai pe tausia ai laau.”

La'u mai le Fa'asalalauga atoa e fai ma PDF