2023 Arbor Week Poster Contest

Ata o lo'o fa'aalia ai tamaiti o lo'o Totō La'au fa'atasi ai ma upu "Toes Plants a Cooler Future, 2023 Arbor Week Poster Contest"

Attention Young Artists:

O tausaga taʻitasi e amata ai e Kalefonia le Arbor Week ma se tauvaga faʻasalalau. California Arbor Week o se faʻamanatuga faʻaletausaga o laʻau e faia ia Mati 7 i le 14. I le isi itu o le setete, e faʻaaloalogia e nuʻu laau. E mafai foi ona e auai e ala i lou mafaufau i le taua o laau ma faasoa atu lou alofa ma lou malamalama ia i latou i se vaega o faatufugaga. So'o se talavou Kalefonia e 5-12 tausaga e mafai ona tu'uina atu se pepa lautele.

Matua

O le autu o lenei tausaga o le “La'au Totō se Lumana'i Mālūlū.” Matou te mananaʻo ia e mafaufau pe faʻapefea ona maua e laau le malosi e avea ai o tatou pitonuʻu ma nofoaga malulu.

Na e asiasi i se paka i se aso vevela vevela? O le savali po o le taaalo i lalo o le vevela o le la e mafai ona tatou vevela, fia inu, ma vaivai. Ae e mafai ona matua ese lava i lalo o le paolo o se laau. O le mea moni, i se aso vevela tele, e mafai ona oʻo i 20 tikeri mālūlū i le paolo! O laau e faapaolo i tatou mai le susulu o le la ma faamaalili i tatou e ala i le tulaga faalenatura o le ea e maua mai pe a alu aʻe le vai mai le eleele e ala i aʻa o le laau ma alu ese mai lau o le laau i le ea e fesoasoani ia i tatou e maalili.

Na e iloa e faia e laau le tele o mea malulu i tua atu o le paolo? O laau e faʻamamāina o tatou ea, mama vai timu, saunia fale ma meaʻai maloloina mo meaola, aveese le carbon dioxide mai le ea ma fatuina le okesene mo i tatou e manava. Ua aʻoaʻoina foʻi e saienitisi o laʻau e fesoasoani i tagata e toʻafilemu, lagona le toʻafilemu, ma fesoasoani foi ia i tatou ia sili atu meaaʻoga! E mafai e laau ona faia se eseesega tele i le fausiaina o nuu maloloina, o le mafuaaga lena e taua tele ai le tele o laau i Kalefonia atoa, aemaise lava i nuu e le o lava le ufiufi o laau. E mafai ona tatou totoina faʻatasi se lumanaʻi malulu!

Mafaufau pe fa'afefea ona "Totoina e Laau se Lumana'i Malūlū" ma le uiga o lena mea ia te oe - ona fai lea ma se pepa lautele! 

E tusa o le

Ole aso 13 Fep 2023 e tatau ona tusia ai. O le a toe iloiloina e le komiti ia pepa lautele uma na tuuina atu ma filifili ai le au faaiu a le setete atoa. O tagata manumalo uma o le a maua se fa'ailoga tinoitupe e amata mai i le $25 i le $100 fa'atasi ai ma se kopi lolomi o le latou pepa lautele. O faʻasalalauga pito i luga e faʻaalia i le Arbor Week press conference ma o le a i luga o le California ReLeaf ma California Department of Forestry and Fire Protection (CAL FIRE) upega tafaʻilagi ma fefaʻasoaaʻi e ala i ala o faasalalauga lautele.

 Mo nisi faʻamatalaga e uiga i Arbor Week faʻamolemole asiasi, Vaiaso Arbor | Kalefonia ReLeaf

 

Punaoa mo Tagata Matutua e fa'asoa ma tamaiti: